fbpx

Jika anda sedang mencari Pakej Umrah, Haji dan Pelancongan, maka page ini adalah sesuai untuk anda. Di Gemilang Travel & Tours Sdn Bhd kami menawarkan pakej pada harga yang berpatutan dan mampu milik. Kami mempunyai pengalaman yang luas dalam menyediakan Pakej Umrah, Haji dan Pelancongan “Mengapa anda harus bayar lebih”

Follow Us

Gemilang Travel And Tours Sdn Bhd

WAHAI UMAT ISLAM Ketikamana kamu meli…

WAHAI UMAT ISLAM ‼️

Ketikamana kamu melihat insan-insan pendosa, janganlah sesekali kamu merasa kamu adalah lebih mulia dari mereka.

Ketahuilah olehmu bahawa diri mereka itu sebenarnya adalah sedang diuji, dan kamu pula telah terselamat kerana kasih & rahmat Allah padamu.

Maka janganlah kamu lupa mendoakan ke atas mereka supaya diberikan hidayah, dan ke atas dirimu juga supaya kekal diberikan keteguhan.

Janganlah pula kamu mendoakan mereka dengan keburukan. Mungkin kamu menyangka tidak pernah berbuat demikian. Namun kalimah-kalimah keji yg sering dilontarkan kpd mereka yg senantiasa meniti di bibirmu itu, sebenarnya adalah satu doa jua yg secara tidak sedar bukan sahaja semakin menghitamkan hati mereka, bahkan semakin menghitamkan hatimu juga.

Bencilah sikap & kejahatannya. Dan janganlah dibenci diri & zatnya. Kerana seburuk-buruk seorang muslim itu sekalipun, di dalam dirinya masih ada sesuatu yg sgt bernilai & amat berharga, iaitu kalimah 'Lailahaillah Muhammadurrasulullah'..

Oleh: Ibn Shihab al Dimashqy al Hanafi.

(Dipetik daripada facebook Ustaz Iqbal Zain)Source

Post a Comment

You don't have permission to register